Jag började i Borgaregatans högstadium hösten 1997. En dag dök det upp en flyer med ett för mig ovanligt motiv. Det var en illustration av ett gäng arga män, pojkar, med x på händerna. I efterhand fick man veta att illustrationen var snodd från en Victory Records-samling. Budskapet var i alla fall att Refused skulle komma till Nuoriska om någon vecka. Jag tror inte jag hade lyssnat särskilt mycket på dem innan, men de var redan något slags idoler, för de var straight edge och det var jag också.
Av själva spelningen minns jag egentligen bara två saker. Separation, som spelade förband, klagade på en banderoll med mejeriereklam som satt i lokalen. De pekade på den och sa att den var olämplig, då de gästande banden var veganer. Jag kommer också ihåg att jag var så himla nojig över att folk skulle tycka jag var töntig, eftersom jag hade en tröja från typ Jack & Jones och inte någon någon skate- eller bandtröja.