Fint att du tydde dig till mig

Fint att du tydde dig till migÄn var du utanför, än var du innanförMen det har blivit känt: du kunde ty dig till vem som helst Den som ler med ögonen i provrumsspegelnlägger sin hand på din pannaSom lånar ut vantarna som håller dig varm Men fint att du tydde dig till...

Yttervindar

Jag vaknar upp i ett sällsynt ljusRinner genom gardinens spjälorVad bär den med sig, den gamla vindenSom drar genom rönnens lövVinden drar genom rönnens löv Jag håller på går ur tidenDagar går som strecken under bilen Minnesbilder kommer återDu kommer i en strömDu...

För er går allt i vågor

Med ens är ni svalaEj längre roade av ögonstenenNi har spelat klartNi har klivit av en tennisplanIntresset klingade avDet är väl så det går med fritidsnöjenNi var här ett litet tagEn snabbvisit i semestertider Och ni vill int tillbaksAllt gammalt dammigt får man...

Roland

Borgen brukar ha nå varje fredagMen de hade inte fått förlängtHan måste ha farit ganska tidigt ditKnackat på och sen väntVi var ofta där och spelade KimbleKlart mest på skämtDu trycker in en gammal cdSom han nån gång har bränt Och vi sörjer vår Roland, Roland gick...

Verksamheten upphör

De hade trasat sönder alla tygerDe hade rivit i det som var så skörtDe hade ännu en gång farit fram som nå vilddjur Vi städa upp där för sista gångenVi gav tillbaka alla nycklar och brickorOch jag är säker på att vi alla kände lättnad Vi ville bidra med spänning här...

Jerusalems förstörelse

Jag hade konstiga tankar när jag kom hem igårJag fick för mig att mig att nånting brannJag såg lågor slå mot fönstret Och jag var säker på att handtaget kändes varmtMen väl inne var allt som vanligtDär i solljuset seglade damm Och föräldrarna, de bor i hus, och jag...

Ett torg där man blåser bort

Ser man på, gamla björnen har vaknatDet är vår, nu vill den ha nya kläderDu har tur, det finns en billig outletDe har allt, för kranskommunstalanger Jo, visst är det så, medan andra tror de är från LondonOch du själv köper jeans som nån redan har klöst iHar du lagt...

Jag och Daniela

Jag och DanielaVi ska fa på roadtripJag och DanielaDet är min äldsta vän Jag har haft så mycketJag är alldeles slutJag har slitit med att va alla till lagsJag har suttit med i en arbetsgruppJag har utarbetat konkreta förslag Men jag och DanielaVi ska fa på fredagJag...

Du har förändrats

Det syns, och det hörs på ditt talDu har förändratsDu har förändrats Du är tillfreds och du ler, du tar ut svängarTrygg i din bana, ängslig aldrig merJag kan inte riktigt se på dig, för jag bländas Du har anpassat dig till en rollDu har en uppsättning verktygDu har...

Misty

Misty hette den nya sortenDet var den alla ville haMisty togs ute i byarna och i huvudstan Jo, närhelst det ställdes frågor var misty svaretDet fanns misty så att det damma från trottoaren Och Misty smakade braBåde på dagen och på kvällenPå vardagar och på helger,...